Voor vandaag neem ik, Amber, al 5 jaar Thimo’s vriendin de blog even over. Dit om eens mijn beleving, één van zijn grootste supporters, te beschrijven. Vandaag reed hij het Provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant.

Een wedstrijd waar hij exact 4 jaar geleden al eens als winnaar het podium op mocht . De motivatie was groot, want vorig jaar kreeg hij ondanks een sterke wedstrijd en veel vechtlust, de meest ondankbare plek die een wielrenner kan hebben, de tweede. 
De wedstrijd startte bovenaan op de Bosberg, die vandaag dankzij de regen gladde kasseien beloofde. Voor vele renners niet ideaal, maar Thimo heeft de (voor mij ietwat gekke) gewoonte om bij heel slecht regenweer het beste in hem naar boven te halen. 13 ronden van 10,3 km, dat was de opdracht vandaag.

Met “slechte benen” kon hij zijn draai zo niet vinden in de eerste ronden, maar vanaf ronde 5 leek hij toch er wat door te komen. Sindsdien kwam in elke ronde dezelfde situatie naar voor: een peloton waar Thimo zich altijd heel goed vooraan positioneerde, zo kwamen de renners telkens boven op de Bosberg. Hoewel alle supporters hoopten op een ontsnapping, bleef het peloton compact, elke ronde opnieuw. Veel over de mogelijkheden van de renners konden we dus niet afleiden. Thimo kwam altijd koeltjes (voor ons leek het zelfs zonder enige moeite) de kasseihelling op. Pas in de voorlaatste ronde veranderde de situatie: Thimo wist een voorsprong te maken van 11 seconden samen met 2 andere renners. Een spannende finaleronde stond ons dus te wachten.

Hun voorsprong werd behouden tot op de voet van de Bosberg, zo hoorden we door de speakers. Het peloton zou hen hebben bijgebeend, waarbij een lichte frustratie toch wel wat op onze gezichten af te lezen was. Tot we hoorden dat een renner zich los kon wurmen en vol met zijn laatste krachten alleen naar de finish reed: Thimo Willems! En zo kwam hij solo over de finish zelf vol verrassing, blijdschap en trots! De ontlading bij hem en bij de supporters was groot: Yes die eerste overwinning van het seizoen is binnen en dat in de Vlaams-Brabantse trui!

Zijn harde werken wordt vandaag beloond en dat op een hele mooie manier. Ikzelf kan alleen maar met lof spreken over zijn motivatie en toewijding voor de koers. Het is prachtig om te zien hoe iemand van 22, zelfs met bijkomende studies, elke dag opnieuw op die fiets springt om te trainen voor zijn droom.
En ondanks Thimo deze prestatie volledig aan zichzelf mag toeschrijven, mogen we zeker de hele entourage niet vergeten die zijn lief en leed deelt. Een fantastische trainer, Pieter, die hem zeer professioneel begeleidt. Mama en papa, Claudia en Marcel, die elke week trouw op post staan, en een familie die hem ook in alles steunt. En dan nog mijn ouders die er vandaag ook stonden, die ondertussen volledig verkocht zijn aan de koers.
Proficiat Thimo, je verdient het en op hopelijk nog veel mooie ereplaatsen dit seizoen!

3 Comment on “Thimo Vlaams-Brabants Kampioen!

  1. Heel mooi omschreven Amber, die prachtprestatie van je maatje! Ik werd erdoor ontroerd toen ik zijn naam door de speakers hoorde galmen. Voorbeeld voor zijn trainingmakkers, dewelke er zich zeer zekers gaan aan optrekken !
    Op naar een mooi vervolg van dit voor hem al prachtseizoen, met hopelijk als kers op de taart een ………. (zelf in te vullen) op het eind van dit seizoen. 😉

  2. Dikke proficiat, Thimo! Wij zijn trots op je!
    Proficiat, Amber! Heel mooi geschreven!

  3. Mooi omschreven Amber! Ikzelf ben ook heel, wat zeg ik? SUPER blij met de overwinning van mijn toch wel beste maat waarmee ik al serieus wat uren heb doorgebracht en koersbroeken heb versleten. Laten we allemaal hopen, maar ik ben er vrij zeker van, dat hij deze lijn blijft doortrekken 😉. En we deze winter een extraatje mogen drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *