Gisteren ging de eerste rit van start van Tour de La Mirabelle in de Vogezen. Er stond ons een golvend parcours te wachten met vijf GPM’s. Er werd hard gekoerst met enorm veel aanvalspogingen en groepjes die wegreden. Ikzelf ben ook vaak in de aanval geweest en na 90 km lukte het ons, met een groepje van nog 8 renners konden we toch wegblijven tot 120 km. Helaas werden we toen teruggegrepen door een klein peloton van 30 à 40 man. Op de laatste GPM op 15km van de meet konden we weer ontsnappen met 12 man, waarbij we met 3 EFC-renners waren: Mauri Vansevenant, Viktor Verschaeve en ikzelf.
Zo konden we lang een voorsprong van 20 à 30 seconden voor het peloton houden, waarbij mijn ploegmaten voluit op kop reden. Viktor ging de spurt voor me aantrekken maar de laatste bocht schiet er een renner tussen Viktor en mij waardoor ik zijn wiel verlies en enkele lengtes achter zit. Uiteindelijk kom ik nog tot op zijn achterwiel aan de finish en word ik 2e. Ondanks ik heel tevreden ben met mijn podiumplek, blijf ik toch nog met wat ontgoocheling achter dat ik ondanks het zware werk van mijn ploegmaten het nét niet heb kunnen afmaken.

Vandaag in de tweede rit start ik in de jongerentrui.

 

Op directvelo verscheen nog een mooi artikel: https://www.directvelo.com/actualite/65572/efc-l-r-vulsteke-a-mis-la-maniere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *