Afgelopen zaterdag (14/04) stond ik aan de start van mijn eerste nationscup van dit seizoen met de nationale selectie. Het was een koers van 178km doorheen Zeeland, die normaal gezien lastig kan zijn doordat de wind vrijspel heeft op de open vlaktes. 

 

Dit jaar stond er echter geen wind en werd er ook bijzonder hard gereden  (47 km/u gemiddeld) waardoor er zo goed als geen enkele ontsnapping kon ontstaan. Op 50km van het einde konden er toch 3 renners ontsnappen die 3 minuten voorsprong kregen. Bij het ingaan van de plaatselijke ronde (2x 7,5km) hadden ze nog steeds 1min50 voor, maar ze werden terug gegrepen op 2 km van het einde. 

 

Wij hebben als ploeg goed samengewerkt om onze sprinters Sasha en Gerben zo goed mogelijk af te zetten. Zelf heb ik daar ook een mooie rol in kunnen spelen en heb ik hard gewerkt om de spurters vooraan te houden. Zo konden ze worden afgezet op 600m van de finish. Hierdoor kon Sasha naar een 2e plek sprinten en veroverde de Belgische ploeg zilver. Het was voor mij een hele ervaring om nog eens in de driekleur te mogen koersen omdat we als ploeg een zeer mooie collectieve prestatie hebben neergezet.

 

Graag zou ik belgiancycling nog bedanken voor het vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *