Op zaterdag 07/04 stond de eerste manche van de Nationscup de RVV u23 op het programma. Ik reed deze koers met de Vlaamse selectie. 

 

Het beloofde ook de eerste keer terug warm weer te worden, na een voorjaarsseizoen met zeer koude temperaturen. De eerste uren van de wedstrijd verliepen zeer nerveus, met veel gewring om toch maar vooraan te zitten aan het duo Oude Kwaremont en Patersberg waar de koers echt zou openbreken. Ik had het moeilijk om mij goed te positioneren, waardoor ik na de Patersberg even moest achtervolgen op de eerste groep van 40 renners. Op de Kortekeer kon ik dan toch de aansluiting terug maken, na een zware inspanning. Boven op deze helling schakelde ik echter mijn ketting even af, waardoor ik opnieuw het contact met deze groep verloor. Dit was de druppel aangezien er een moordend tempo werd gereden en iedereen op zijn limiet zat.

 

Ik ben dan uiteindelijk binnengekomen in het 2e grote peloton op een 51e plek. Ik was na de wedstrijd zeer ontgoocheld omdat ik door positionering en pech een mooie uitslag heb mislopen.

 

Komende zaterdag 14/04 rijd ik de 2e manche van de Nationscup de ZLM-tour in Nederland. Hiervoor ben ik geselecteerd door de Nationale ploeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *