Vorig weekend stond de Triptyque des Monts et Chateaux 2.2 UCI op het programma.

 

We startten zaterdag met een korte rit van 136 km. Er ontstnapte snel een vroege vlucht van 2 renners die tot 6 minuten voorsprong kregen doordat het peloton het vrij rustig aandeed in de beginfase. Eenmaal we op het plaatselijk parcours kwamen voor nog 2 ronden van 20 km werd er wel hard gekoerst. Hierbij ben ik zelf ook even in de aanval gegaan met nog 2 renners voor een 10-tal km. Maar op 3 km van de aankomst kwam alles terug samen. Op dat moment dacht ik “Het is nu alles of niets” en heb ik toen alleen aangevallen maar helaas werd ik net teruggegrepen door het aanstormende peloton op 500m van de finish. Zo kwam ik in de buik van het peloton over de finish.

 

De 2e rit op Paaszondag 01/04 hield zo’n 162km in. Ook hier ontstond weer vrij snel een vlucht van 4 renners die al snel een voorsprong hadden van 5 minuten. Op de 2e GPM van de dag, die op zo’n 60km lag, ben ik weggereden van het peloton met nog 2 andere renners en hebben wij met zen drieën de sprong naar de eerste groep kunnen maken. Ik heb toen ook een bonificatiesprint meegepakt onderweg waardoor ik na zondag op een 10e plaats in het klassement stond. We zijn echter teruggepakt door het peloton op 30km van de meet. Net zoals de dag voorheen werd het een massaspurt waarin ik 29e eindigde.

 

Maandag stond er in de ochtend een korte maar zeer lastige tijdrit op het programma. Hierin werd ik 54e, hoewel tijdrijden als renner me niet echt ligt, ben ik hier toch niet helemaal tevreden mee.

 

Op maandag stond er ook nog eens een wegrit van 95km op het programma, over een zeer lastig parcours. Er werd vanaf de start meteen hard gekoerst en ik maakte de fout om na 35km nog een plaspauze te maken, enkele kilometers voor de eerste GPM van de dag. Op deze beklimming barstte de koers open en zat ik oorspronkelijk bij de laatste renners van het peloton. Ik ben dan stelselmatig beginnen opschuiven, tot we de laatste ronde ingingen met nog maar een klein peloton van circa 40 renners. De aankomst lag op een kasseiklim en daar was het ieder voor zich. Omdat ik de vorige twee dagen besloot aanvallend te koersen was ik niet meer superfris om een sterke spurt te rijden. Zo eindigde ik als 18e en werd ik 29e in het algemeen klassement.

 

Ik kijk met een beetje teleurstelling terug op mijn Triptyque des Monts et Chateaux aangezien ik wel een goed gevoel had, maar geen mooie uitslagen heb kunnen rijden. Nu zaterdag 07/04 staat de Ronde van Vlaanderen U23 met de Vlaamse Selectie op het programma, waar ik hard naar uitkijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *