Zondag 18 maart stond ik aan de start van de GP Peeters te Mol. Het beloofde een ijskoude editie te worden met temperaturen rond het vriespunt en een gure wind. De eerste 40 km waren heel nerveus koersen tot we op de kasseistrook kwamen. Deze reed ik goed voorin op, maar wat verder reed ik lek. De volgwagen zat te ver waardoor er mij een lange achtervolging te wachten stond. Toen we op de plaatselijke ronden in Mol aankwamen, kon ik terug de aansluiting vinden bij het peloton. Daar volgde nog 7 ronden van 11 km, we reden immers 1 ronde minder dan voorzien.

 

De kopgroep van 11 man, waaronder 2 ploegmaten, kon lang hun voorsprong behouden. Vanuit het peloton werd er stevig tempo werd gemaakt door de Britse nationale ploeg. 2 ronden van het einde losten er nog 6 man uit de kopgroep en bleef hun voorsprong rond de 15 seconden. De finale ronde kwam alles terug samen en zou het een spurt worden met een uitgedund peloton. Hierin zijn we goed als ploeg naar voor gereden en kon ik zelf naar een 7e plek spurten. Ik ben wederom tevreden van mijn gevoel in de koers.

 

Komend weekend sta ik aan de start van de kermiskoersen in Putte (zaterdag 24-03) en Florennes (25-03). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *