Vandaag stond ik aan de start van de Handzame Challenge, een beloftekoers die wordt verreden in afwachting van de profs die de Handzame Classic rijden.

In het begin was het heel nerveus koersen, met daarbij meerdere valpartijen. Na 40 km kwamen we op een strook waar de wind zijn rol kon spelen, ik zat goed vooraan en draaide vlot mee rond, maar toch brak de koers niet. Deze situatie bleef aanslepen tot we op de plaatselijke ronden kwamen. Deze waren 3 ronden van 16 km. Op 2 ronden van het einde konden er 8 renners ontsnappen, waarbij de meeste goede ploegen vertegenwoordigd waren. Doordat ik dacht dat dit wel eens gevaarlijk kon worden, ben ik er alleen naartoe gesprongen. We creëerden een voorsprong van 10 seconden. Later konden nog enkele renners de aansluiting vinden, tot we met 13 waren. We werkten redelijk goed samen en reden snel een voorsprong bij elkaar van 1 minuut, dus we zouden met deze kopgroep gaan strijden voor de overwinning. In de laatste bocht kwamen er nog 3-tal renners ongelukkig ten val door een oliespoor. Na een sterke spurt kwam ik als 3e over de streep en veroverde zo het brons. Ik voelde me heel de koers sterk en ben tevreden met mijn podiumplaats. Ik hoop deze lijn te kunnen doortrekken naar mijn volgende koersen toe.

 

De eerste plaats was weggelegd voor ploegmaat Sasha Weemaes die ook een zeer sterke wedstrijd en spurt reed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *