Vandaag stond Brussel-Zepperen op het programma. Eén van de belangrijke beloftekoersen waar ik mijn zinnen op had gezet.

 

De wedstrijd startte vrij rustig, met enkele ongevaarlijke aanvallen. Na 40 km kwam er een zwaardere periode aan met enkele kasseistroken en hellingen. Hierin brak de koers open en kon ik altijd relatief makkelijk met de eerste renners mee. Na deze heuvelzone met kassiestrook trok het over open vlaktes naar de finish. Hierin heb ik nog vaak geprobeerd de koers te doen openbreken maar er stond helaas te weinig wind om echt grote scheuren te veroorzaken. Na 100 km ben ik dan toch met 3 renners weggeraakt, we slaagden om een kloof van 30 seconden te maken. Desondanks onze sterke samenwerking konden we deze voorsprong niet tot het einde behouden omdat ook het peloton van 60 man hard werkte om deze kloof te dichten. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden vormden we terug één groot peloton.

 

Ook in de plaatselijke ronden koerste ik zeer alert en was ik in de meeste ontsnappingen aanwezig. Het kwam uiteindelijk tot een spurt met een uitgedund peloton. Door de natte wegen en een slecht manoeuvre van een renner voor mij, zat ik in de laatste bocht te slecht om nog voor de overwinning te spurten.

 

Uiteindelijk werd ik 7e na een aanvallende wedstrijd. Ik voelde me heel goed tijdens de wedstrijd en had goede benen. Ik hoop om dit te kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijd.

 

De volledige uitslag: https://www.directvelo.com/actualite/64525/bruxelles-zepperen-classement 

 

Met dank aan de foto van Cyclingcphotography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *