Na een vierde plaats in het clubkampioenschap van vorige week (17-02) ging vandaag het wielerseizoen echt van start met Brussel-Opwijk, toch wel één van mijn doelen die ik voor ogen had. Na een wat atypische winter met een lange examenperiode die meteen gevolgd door stage kinesitherapie werd, kon ik niet mee op ploegenstage naar het buitenland. Desondanks hebben mijn trainingen hun vruchten afgeworpen.
 

De koers startte zenuwachtig, we moesten vier grote ronden afleggen met als scherprechter de combo De Varent (een oplopende kasseiweg) en de putberg. Na 2 grote ronden ontstond er een grote schifting waardoor het peloton werd gehalveerd. Daarna regenden het aanvallen waarbij ik altijd goed kon meedraaien. Na 120 km afvalkoers kwamen we met een 40-tal aan op de plaatselijke ronden voor nog 3 ronden van 10 km. Bij het ingaan van de laatste ronden zijn we met 5 renners weggereden waaronder ploegmaat Antoine Loy. Even later kwamen er nog 2 renners aansluiten waarbij ook ploegmakker Jordy Bouts. In de laatste kilometers heb ik nog enkele keren geprobeerd aan te vallen en te counteren maar we zouden spurten met zeven  voor de overwinning. Omdat ik een beetje gehinderd werd, kon ik niet voluit spurten en behaalde zo de 4e plek na een aanvallende wedstrijd. 

 

Ik wil graag mijn trainer Pieter Verbeirens alsook mijn ouders en vriendin Amber De Vos bedanken voor hun steun gedurende de gehele winter. 
 

 

 
 
 

2 Comment on “Goede seizoensstart met 4e plaats in Brussel-Opwijk

  1. Het begin van een hopelijks triomfantelijk seizoen makker 😉
    Proficiat!

  2. Goed bezig. Op deze manier kan het een mooi seizoen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *