Nu de eerste helft van het seizoen erop zit, blik ik heel tevreden hierop terug. Ik kon mij in de meeste koersen bewijzen door toch wel wat ereplaatsen te behalen. Zo haalde ik in totaal dit seizoen 17 top-10 plaatsen, waaronder vijf maal zilver. Een overwinning kon ik helaas nog niet binnenhalen. Deze hoop ik toch te behalen in het tweede deel van mijn seizoen. Van de ploeg kreeg ik de unieke kans om volgende week (van 9 t.e.m. 15 juli) op stage te gaan met Trek. Hier ben ik EFC zeer dankbaar voor. Ik kijk er enorm naar uit en hoop hiervan veel bij te leren. Momenteel zit ik sinds zondag op hoogtestage in Livigno.

 

Na een pauze van 3 weken waarin ik mijn examens aflegde, kon ik deze week nog 3 koersen meepikken. Vorige week zondag (25 juni) reed ik een kermiskoers te Relegem. Hier werd ik 7e en voelde ik toch wel dat ik niet in topvorm was, door de vermoeidheid van de examens. Woensdag reed ik te Oetingen waar ik met grote spijt moest afstappen wegens kettingproblemen. Ik keek enorm hard naar deze koers uit, wat het moeilijker maakte om uiteindelijk toch aan de materiaalpech te moeten toegeven.

Zaterdag 1 juli stond ik aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. Dit bleek een hele zware koers te zijn. De eerste 100 kilometer was het vooral belangrijk om aandachtig te blijven, waarbij ik me altijd goed probeerde te positioneren omdat de hellingen en kasseistroken elkaar constant afwisselden. Het was zenuwachtig koersen voor mij door deze constante alertheid. Bij het plaatselijk parcours kwamen we toe met een sterk uitgedund peloton en vanaf dan zijn we met een groep van 9 man kunnen wegrijden. Na 30 km kon er nog een groep van 10 man aansluiten. Al snel probeerden ik en nog renners uit deze groep weg te rijden, zo gingen opnieuw met 9 man de finale in. Op de Paddestraat kwam een renner voor mij ten val waardoor ik moest uitwijken. Zo verloor ik het contact met de groep. Hierna kwam ik bij de achtervolgende groep terecht, waar ook ploegmaat Jordi Warlop bij zat. Helemaal kapot kwam ik over de streep en kon ik de 12e plaats behalen, Warlop werd 10e.

 

Met dank aan Kristof Bruers voor de foto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *