De vredeskoers begon op donderdag met een proloog van 2 km. Een onderdeel dat Thimo normaal goed moest liggen. Jammer genoeg werd hij sterk afgeremd door een dame, die met haar fiets de straat overstak. Hij kon haar nog maar net ontwijken. Hij werd 76ste op 12 seconden.

Vrijdag, tijdens de eerste rit ontstond er een kopgroep van 6 renners. Omdat er in het peloton niet werd gereden, groeide de voorsprong snel. Julian Mertens, Ward Jaspers en Thimo hebben dan 50 km op kop van het peloton gereden om de voorsprong binnen de perken te houden. Thimo werd nog 18de.

Zelfde scenario tijdens de tweede rit van zaterdag. Drie renners kregen snel een grote voorsprong. Thimo en enkele Fransen hebben ervoor gezorgd dat de voorsprong niet te groot werd. De etappe eindigde met twee steile beklimmingen van 10 km. Omdat Thimo heel hard gewerkt had, in functie van de Belgische kopmannen moest hij onmiddellijk lossen op de eerste beklimming hiervan. Tijdens de laatste beklimming slaagde hij er toch nog in om tal van renners in te halen. Hij werd tenslotte 81ste. Het harde werken werd beloond: 1. Bjorg Lambrecht, 3. Harm Vanhoecke, 5. Stef Crass. Bjorg werd tevens leider. Zo werden ze ook eerste in het landenklassement.

Tijdens de derde en laatste rit stond er zeer veel wind. Alles werd er op de kant getrokken en er ontstond een sterke kopgroep van 15 personen, met een 5-tal Noren. De Belgen waren niet mee. Thimo heeft dan samen met de Tsjechen tot km 80 getracht om alles terug samen te laten lopen. Dit is uiteindelijk ook gelukt. Jammer genoeg kreeg hij last van diarree en moest hij stoppen voor een sanitaire pauze. Hierdoor werd hij op grote achterstand gereden en heeft hij uitgeput moeten opgeven.

Bjorg Lambrecht wint de Vredeskoers, Harm Vanhoucke 3de en Stef Cras 5de. België wint het landenklassement. Thimo was fier om mee op het podium te komen met de beste ploeg. Ze ontvingen een witte trui. Hij is fier om deel te mogen uitmaken van dit sterke team.

Verslag geschreven door mijn papa, Marcel Willems, mijn trouwste supporter!

3 Comment on “Gele trui en winst landenklassement voor de Belgen in Course de la Paix

  1. Proficiat met je knappe prestatie, Thimo!!!!! Onze club is trots!!

  2. Nice Thimo! Goed gewerkt ifv het team precies! Great job!! 👍🤘

  3. Nice job, Thimo! We hebben het ook een beetje kunnen volgen via de Tsjechische site. 😘🥂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *