De eerste dag van de Triptique Ardennais was regenachtig en kou. Al na tien kilometer kwam er een voorsprong van een kopgroep waar ik bij zat die uitgroeide tot  30 seconden. Helaas was het hiervoor iets te vroeg in koers en werden we al snel teruggegrepen. Dit werd gevolgd door veel wisselende koerssituaties. Bij de ingang van de laatste plaatselijke ronde, reed er 8 man weg, 4 man in de achtervolging. Vanuit het achtervolgende peloton ben ik hier alleen naar toe gereden. Nog renners vervoegden zich bij deze kopgroep en zo reden we met 17. Een sprint zou uitmaken wie de winnaar werd. Een versnelling kon ik er niet echt meer uithalen na deze zware koers. Wel kwam ik heel trots als 7e over de streep.

 

Vandaag, 20 mei, wou ik mijn plaats binnen de top 10 verdedigen. Ook vandaag werd er  stevig gekoerst vanaf het startschot gegeven was. Een kopgroep van 15 man had zich al snel gevormd, waar ik later wel de aansluiting kon vinden. We werden dan teruggegrepen en dan ontstonden net als de dag voordien nieuwe kopgroepen, hier probeerde ik altijd bij te zijn. Maar het lukte maar niet om weg te blijven. Eén renner kon dan toch een grote voorsprong uitbouwen. Uiteindelijk ben ik dan toch kunnen wegspringen met een beslissende kopgroep op enkele kilometers van de finish. Zo werd ik 3e van mijn groep en 4e op de etappe vandaag.

 

Met deze resultaten kan ik enorm tevreden zijn. Morgen hoop ik een beslissende rol te kunnen spelen en zo een mooie plaats in het eindklassement te kunnen neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *