Vandaag veroverde ik een 2e plaats in het Vlaams-Brabants Provinciaal kampioenschap dat zich afspeelde in Galmaarden. Na 40 km konden we met 11 man een kopgroep vormen. In de laatste ronde zijn we met drie man weggereden. Al snel namen we 30 seconden voorsprong. Een aanval van een renner vanuit onze kopgroep volgde, maar hij werd terug gegrepen. Het tempo vertraagde enorm want we draaiden niet meer rond. Daarop kon een achtervolger inpikken. Met de eindstreep in zicht, die zich op de top van de Bosberg bevond, zette de renner aan. Ik kon er niet meer overkomen doordat ik net niet genoeg kracht uit de zadel ontwikkel op de kasseien.

Een 5e zilveren medaille voor mij dit seizoen, met duidelijk twee keerzijdes. Hoewel ik enorm tevreden ben met deze resultaten, blijft 2e toch dikwijls één van de meest ondankbare plaatsen. Een plaats van ‘net niet’? Nee, zo probeer ik niet te denken. Ik kijk er meer tegenaan als: bijna wel, en komt die overwinning nu niet dan weet ik dat ik er toch altijd dicht tegenzit. Dus ik hoop dat alle omstandigheden mij ook eens gegund zullen zijn en ik dus de overwinning snel kan binnenhalen.

 

Volgende week zal ik de Ardense Pijl rijden, op zondag 7 mei.

2 Comment on “2e in het Vlaams-Brabants Provinciaal kampioenschap

  1. die mooie zege komt wel na al die 2é plaatsen

  2. Volhouden de kers op de taart komt nog, bij Van Avermaet heeft het ook even geduurd. Veel succes nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *