Vandaag werd ik 4e in Menen Classic. Achter een kopgroep van 3 man won ik de spurt van mijn groep achtervolgers van ongeveer 20 man. De koers werd heel snel gereden en ik zat al na 15 minuten koers in een kopgroep van 13 man. We draaiden goed rond en konden een voorsprong van 2 minuten op het peloton bijeen rijden. Na 100 km in de aanval konden 16 man de aansluiting vinden op onze groep. Op 60 km van de finish konden drie renners ontsnappen, ik besloot toen niet mee te rijden aangezien ik dacht dat zij hun voorsprong nooit gingen behouden. De laatste kilometers konden we veel goedmaken maar konden we de 3 renners net niet meer terug pakken. De spurt van de achtervolgende groep won ik en zo kon ik de 4e plaats bemachtigen, waarmee ik best tevreden was.
 
Een mooi artikel verscheen hierover nog in het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170418_02839624
 
Komende week (vrijdag 21/04-23/04) rijd ik Tour de la Mirabelle, een 3-daagse in de Vogezen

One Comment on “4e plaats in Menen Classic

  1. goe bezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *