Zaterdag 15 april kwam ik ten val in Luik-Bastenaken-Luik U23, hierdoor moest ik gedwongen afstappen. De hele koers was ik goed mee en ik voelde dat dit parcours me echt lag. Zonder al te veel van mijn krachten verbruikt te hebben in onder andere Côte de Wanne, Côte de Rosier en Côte de la Vecquée, kwam ik aan de voet van de La Redoute. Maar vlak voor de beklimming, neemt een renner voor mij zijn bocht te ruim waardoor hij mijn voorwiel aantikt. Hierdoor kwam ik ten val en zat enkele seconden in ademnood. Ik sprong direct weer op de fiets zodat ik mee de beklimming op kon, maar een dokter die bij de val uit de ambulance gestapt was, hield mij tegen. Tegen mijn zin in liet ik op bevel van de dokter de koers passeren en zat het voor mij erop. De diepe teleurstelling was dan ook nog lang aanwezig. Ik hoop binnenkort op een gelijkend parcours terug te kunnen starten en dan toch mezelf te kunnen bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *