Deze zaterdag (08/04) stond ik aan de start van de zware klimkoers te Polleur. De eerste 50 km waren relatief vlak, hierna begon het echt klimwerk met beklimmingen van onder andere de Vecquée en Côte de Maquisard. Na een 20-tal km had ik even materiaalpech door kettingproblemen en kwam ik zo een minuut achter het peloton terecht. Ik kon echter snel terug aansluiten. Na ongeveer een uur koersen ontstond er een eerste echte ontsnapping van 13 man waar ik bij zat. We namen snel een voorsprong van een 30-tal seconden, maar deze werd snel teniet gedaan doordat de koers helemaal openbrak op de Vecquée. Boven werd een eerste schifting doorgevoerd en zaten we nog met 40 renners in de kop van de koers.

 

Er werd enorm hard gereden hierna en na nog enkele heuvels kon er 6 man wegrijden. Even later konden er nog 5 renners de achtervolging op de kopgroep inzetten, zij konden op 25 seconden voor het peloton rijden, de kopgroep had op dat moment al een minuut voorsprong. Aangezien ik hier niet bij was besloot ik in de tegenaanval te gaan en zo reed ik solo deze achterstand tot het tweede groepje dicht. Wij werkten dan redelijk goed samen en kwamen dichter op de eerste groep maar toch nam het peloton met nog 20 km koers te gaan ons terug. Ik besloot echter de kop niet te laten hangen en ben 2 km na de hergroepering opnieuw kunnen wegrijden met nog 3 andere renners. Nu was de samenwerking heel erg goed en kwamen we snel dichter op de eerste groep in koers. Uiteindelijk hebben we nog 2 renners kunnen oprapen die waren ontsnapt uit de kopgroep en heb ik de spurt van ons groepje voor de 5e plek gewonnen.

 

Aangezien deze koers toch wel redelijk zwaar was, ben ik zeer tevreden over mijn 5e plaats en over de conditie van het moment. Volgend weekend zal ik zaterdag (15/04) deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik voor U23. Zondag zal ik de Menen Classic (1.12) rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *