De derde en laatste rit In Boucle de l’Artois startte ik in de roze trui, als leider van het algemeen klassement. Na een 60-tal km nerveus koersen kwamen we aan de plaatselijke ronden aan. In deze 6 ronden beklommen we telkens twee zware hellingen. Op 4 ronden van het einde, net op het moment wanneer de koers openbrak, reed ik lek. Na een lange achtervolging kon ik uiteindelijk toch terug aanpikken in het peloton. Op 2 ronden van het einde kon er een groep van 20 wegrijden waar ik niet bij was doordat mijn achterwiel was losgekomen in de afdaling. Ik diende dan af te stappen en het terug te monteren. Ik weet ook niet of ik nog de kracht had gehad om naar deze kopgroep toe te rijden doordat ik al wat pijlen had verschoten met terug te komen van mijn lekke band. Uiteindelijk werd ik 35e in deze etappe en 29e in het algemeen klassement. Wel had ik voldoende voorsprong opgebouwd in het puntenklassement, waardoor ik de groene trui mee naar huis mocht nemen.

 

Ik kan tevreden terugblikken op mijn 2-daagse. Met 4 tweede plaatsen in 5 koersen zit de conditie goed.

One Comment on “Groene trui in Boucle de l’Artois

  1. Proficiat Thimo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *