Met 2 ritten achter de rug draag ik de leiderstrui in de meerdaagse van Boucles de l’Artois. De eerste rit van 84.2 km kon ik meerijden vooraan in de koers, al werd er wel tegen een stevig tempo van gemiddeld 47 km/u gereden. Op zo’n 20 km van de finish werd de groep in waaiers getrokken. Ik zat goed in de eerste waaier maar daar draaide het niet rond, waardoor een massaspurt ontstond. Ik kon zeker spurten voor een overwinning, maar de 2 ploegleden van ESEG Douai naast me trokken de spurt voor elkaar aan. Zo was het voor mij een extra zware opdracht hier de spurt nog te winnen. Wel behaalde ik een mooie 2e plek die me zeker goede punten opbracht in het algemeen klassement.

 

De 2e rit die we diezelfde dag nog reden bedroeg 82.2 km. Ook in deze rit kon een waaier van 30 man wegrijden, waarin ik samen met 3 andere ploeggenoten kon in meerijden. Deze keer werd er wel goed rondgedraaid zodat we al snel 50 seconden voorsprong konden behalen. Lang mocht dit helaas niet duren aangezien enkele renners het tempo lieten slepen, daardoor kon het peloton terug de aansluiting vinden. In de finale volgden nog 2 hellingen waarbij ik altijd mee met de eerste renners probeerde te zijn. De spurt vatten we aan met een 40-tal man. Op ongeveer 2 km van het einde kon een renner voor mij wegspringen. Na lang sprinten, haal ik hem niet in en strandde ik net tot op zijn wiel. Ook hier veroverde ik een 2e plaats waardoor ik leider in het algemeen klassement ben.

 

Momenteel draag ik de leiderstrui, de groene puntentrui en de witte jongerentrui. Morgen staat er ons nog een zware rit van 150 km te wachten waarin ik hoop deze truien te mogen houden.

One Comment on “Voorlopige leiderspositie in Boucles de l’Artois (UCI 2.12)

  1. 3 truien is MEER dan geweldig!
    Gewoon super je best doen, alert koersen en je eigen ding doen. En vooral, genieten van wat je gisteren hebt bereikt. Dat maakt een “Kampioen”.
    We duimen alvast voor je van uit Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *