Dit weekend veroverde ik twee maal een 2e podiumplaats. Zaterdag reed ik in Beerzel te Putte. Aangezien het parcours vlak en weinig selectief was, was het heel moeilijk om te ontsnappen. Als er dan af en toe een ontsnapping ontstond, wou ik daar koste wat kost bij zitten omdat deze groep dan naar gewoonte weg zou kunnen blijven. Maar tevergeefs, het peloton kwam telkens weer terug. Na een 70-tal km viel er toch een afscheiding, hier zat ik mee in de kopgroep van ongeveer 20 man. Maar er werd nauwelijks samengewerkt, rondgedraaid en echt gereden voor de koers, waardoor het tempo er niet in bleef en een aantal kleine groepjes de aansluiting konden vinden. De laatste ronden gingen we in met een 50-tal renners. De spurt lag in een bocht en met wind tegen, wat het moeilijk maakte om er vol voor te gaan. Naar mijn inschatting leek het me slim om niet te vroeg aan de spurt te beginnen. Jammerlijk kon ik de spurt enkel rijden langs de buitenbocht waardoor ik net 10 cm te kort kwam aan de meet. De tweede plaats werd aan mij uitgereikt.

Zondag reed ik in het in Florennes, met 106 renners. Een redelijk heuvelachtig en lastig parcours stond ons te wachten. Ik was goed gerecupereerd van de dag ervoor en voelde toch wel dat ik goede benen had. Maar het koersscenario van de dag ervoor leek zich te herhalen, niemand die het voortouw nam om weg te rijden. In de helft besliste ik om het er toch op te wagen, zo reed ik met nog 4 man weg. We konden toch altijd 10 à 20 seconden voor het peloton rijden. In de kopgroep werd er niet volledig gestreden, zelf nam ik de taak dan maar op mij om toch te goed te blijven doorrijden, want het peloton kwam met de ronde enkele seconden dichter. In de laatste ronde wist ik dat het peloton slechts 5 seconden achter op ons lag. Ik zette de kopgroep mee aan om de spurt met 5 te kunnen rijden, helaas deed niet iedereen hieraan mee. Ik gebruikte al mijn krachten om de groep voor te trekken, wat mij parten heeft gespeeld in de spurt. Met een fietslengte verschil kwam ik ook hier 2e over de meet.

Al bij al ben ik zeer tevreden over mijn 2 podiumplaatsen, al hoop ik wel dat er binnenkort ook een overwinning voor mij zal inzitten en ik zal beloond worden voor mijn krachten die ik inzet tijdens de gehele koers. In het Nieuwsblad verscheen nog een artikel over mijn koersweekend: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170327_02803537

Volgend weekend rijd ik in Frankrijk te Boucles L’Artois. Dit zou een parcours moeten zijn dat me ligt volgens de ploeg, ikzelf kijk er allesinds naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *